63,9 % i MsvC debuten

Häromdagen var Olle med om något jobbigt. Han var nämligen tvungen att bada..! Jag vet, det var inte snällt, och han ville helst anmäla mig till hästombudsmannen. Men ett bad var nödvändigt efter veckor utan täcke, där dammet nu låg i tjockt lager på ryggen. Anledningen? Vi skulle debutera MsvC!

Jag har ridit MsvC tidigare, eller LA:5/6 som det hette på den tiden. Och på grund av denna tidigare benämning så tycker jag ju inte heller att MsvC tillhör den medelsvåra dressyren utan är en lätt klass – vilket är en mycket tråkig inställning. Men det är svårt att tänka om även för oss 90-talister.

Tävlingsplatsen för dagen var Bratteborg. En liten klubb utanför Värnamo som jag inte varit på tidigare. Trevlig plats skulle jag säga! Väldigt lugnt, det var en liten tävling med bara 17 starter totalt tror jag. 5 stycken i min klass. Helt perfekt för en debut kände jag! Då kommande tävlingar framöver i Värnamo och Laholm kommer vara stora tävlingar med parallella banor ville jag ge Olle en lugn upplevelse vid denna debut.

Överlag gjorde vi en bra insats tycker jag, inga stora missar och Olle var inte särskilt spänd utan han verkade gilla tävlingsplatsen. Galoppen var stabilast och en sak jag var särskilt glad över var att vi lyckades få 7:a på ena enkla bytet, något vi haft svårt för att få till!

Jag måste sluta översträcka armarna i ökade skritten, men man vill liksom hjälpa till så mycket som möjligt. Men ökade skritten är annars något jag också är nöjd med, Olle frustade till och med och jag tänkte ”Yes! Det gillar domaren!”. Blev 7:a på ökade skritten.

Även halvcirkeln med längd form är jag väldigt nöjd med, då vi tidigare bara fått 5:or där med kommentaren att han blir bakom lod. Nu är han starkare och orkar sträcka fram nosen. Fått 7:or på denna rörelse båda senaste tävlingarna!

Det vi måste förbättra till nästa gång, framförallt, är: ryggningen, styrka nog för ökad trav (denna blev lite matt) och skolorna som inte var riktigt eftergivna.

Älskar dessa klassiska skyltar med aktuell ställning! 😍 En liten stund låg vi 1:a, men hamnade första utanför placering. Procenten blev 63,9 som jag är supernöjd med som debut!! Nu är det bara hem och fortsätta träna!

Olle var nöjd över sig själv och fick stå och beta efteråt!

En liten tråkig detalj om man måste hitta någon var domarens kommentar. Jag var jättenöjd med mina nästan 64% och det måste ju räknas som fullt godkänt. Ändå var enda slutkommentaren jag fick i protokollet: ”Stundtals ostadig i sin form, ej heller eftergiven i skolorna”. Punkt! 😂 Här strösslar vi inte komplimanger omkring oss! 😅 Det gör verkligen ingenting, men tycker att man kanske kan skriva något positivt också kanske.

Överlag en jättefin tävlingsupplevelse i Bratteborg och en rolig msv debut!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *