Tävlingsdags med debut

Första inlägget på nya bloggen! Välkomna!

Tanken är att ni på denna blogg ska få följa vårt liv på dressyrbanan, och vad passar då bättre än att inleda denna dressyrblogg med en dressyrtävling? På lördag bär det av till Bratteborgs ryttarsällskap och vi ska debutera Msv C!

Tyvärr har förberedelserna inte varit riktigt så bra som jag skulle önska. Vi följde vår plan med att debutera LA i slutet av hösten, sen fick vi bra vinterträning där styrkan byggdes upp, och vi har ridit en programridning med msvC i mars, på 60% jämnt. Att rida programmet på en programridning innan första tävlingsstart är ett stort tips för du får ovärderliga tips på vad som måste förbättras innan start. I vårt fall var det främst formen som tenderade att bli för mycket bakom lodplan.

Bild från programridningen på en okej form!

Vi har sen dess jobbat jääättemycket med självbärigheten, och det har gett resultat! Olle är mycket starkare nu, och vi har även startat två LA:3 till och vunnit båda dessa på 68,4% samt 67,4%! Så glad för det!!

Men varför var förberedelserna inte de bästa nu då? Jo dels har jag varit sjuk i veckan, vilket gjorde att jag inte kunnat rida tre dagar! Inte optimalt då jag velat rida igenom programmet fler gånger! Sen har jag problem med att Olle gapar ibland och det är ju inte så kul på dressyrbanan… Vet inte om det är ett ridrelaterat problem, bettrelaterat problem, munrelaterat problem eller om han främst är för svag i höger bak och gapar när det blir jobbigt. Har pratat med min tränare och provat olika bett men inget har riktigt gett resultat.

Ett bett som vi provat som Olle inte trivdes med. Nu fortsätter vi med tvådelat just nu.

Frustrerande när man inte hittar felet, och tävlingen kommer närmare. Vi har inte så många tävlingar som passar med msvC i närheten nu, annars hade jag väl strukit mig. Nu känner jag att jag får ta det som en till programridning och göra så gott vi kan! Bara han inte har ont så kan vi ta det som ett lärande.

Har ni några tips för hästar som gapar (om de inte har ont), så får ni gärna kommentera!

Idag är tanken att i alla fall rida igenom programmet och filma. Imorgon (fredag) ska han få vila inför start på lördag.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *