Hårdträning och nya infallsvinklar

Midsommarhelgen inleddes på bästa sätt – på hästryggen! Jag hade bokat träningskurs för Susanne Gielen, A-tränare och Grand Prix-ryttare. Lite nervöst – skulle vi vara redo att få de ögonen på oss?

Träningen ägde rum på fina Östra Hults gård utanför Värnamo.

Träningen började med att jag fick berätta lite om mig och Olle och våra mål med träningen. Jag ville att hon främst skulle fokusera på min sits och inverkan då det är det jag känner är den svaga länken för att vi ska kunna ta kliva upp ett snäpp i vår utveckling. Och oj vilka hökögon jag fick på mig och som vi fick jobba!

Första dagen jobbade vi faktiskt mycket i skritt, något som jag är dålig på att göra hemma. Fokus var att han skulle Trampa på, inte såsa runt, jag skulle vara Med hela tiden, men inte kämpa med hela kroppen utan bara ha vaderna tätt intill och sitta stilla och vara mjuk i handen och Aaah – hur kan det vara så svårt att bara skritta runt?

Det jag främst tar med mig från hela träningen är att vara mer om med skänkeln hela tiden och våga sätta mer tryck i Olle. Det blir lätt när man utbildar en häst att man tycker att han är så duktig när han lärt sig nått nytt att man nöjer sig där. I detta fall kanske jag nöjt mig med en trav för en 7a när han kan trampa på för en 9a.
Ska också bli bättre att vara med i rätt takt vid inverkan av skänklarna, något som man måste få in känslan för och som är svårt.

Överlag tänka att få igång ”bakkärran” och så kommer formen och bärigheten på köpet.

Min fina fina kille som var så duktig båda dagarna! Gielen sa att det fanns mycket att hämta i honom, och att hon gärna ville rida honom någon gång!! Hade varit så häftigt att se ett proffs sitta upp!

Hans outfit växlar på bilderna då jag bara hade filmhjälp andra dagen. Första dagen invigde vi nya vita benlindor och nytt tävlingsschabrak.

Nu blir det två lugna dagar för herr häst som förtjänar återhämtning!

Kvällen avslutades med gos med lilla fölisen Bosse.

Och klistund med mina fina fuxkillar.
Sommarkvällar när de är som bäst!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *